Aktualno

Edukativne radionice po školama

 Djelatnici Javne ustanove za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije su u suradnji s Muzejom likovnih umjetnosti Osijek ponovo na terenu. Ovaj put, teme edukativnih radionica su recikliranje, razvrstavanje otpada, zbrinjavanje plastike, briga o okolišu, čovjek i priroda, biološka raznolikost i još mnoštvo drugih tema. Za sada su radionice održane u OŠ Mladost i OŠ August Šenoa u Osijeku i u OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu.

Pod vodstvom kustosice pedagoginje Kristine Delalić Vetengl, učenici su od prethodno skupljenog materijala naučili kako izraditi umjetničke instalacije od otpada i kreativno izraziti svoju brigu i svijest o okolišu.

 

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.