image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

Ispis
E-mail
Javna ustanova darovala automobil za nadzor ribočuvarskog područja

U ime Javne ustanove agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, ravnatelj Davor Mikulić potpisao je jučer (16. lipnja) Ugovor o poslovnoj suradnji i donaciji automobila sa Zajednicom športskih ribolovnih društava Osijek. Cilj ove donacije je uspostava zajedničkog nadzora i eventualnih sankcioniranja prekršitelja na području Regionalnog parka Mura-Drava kojim upravlja Javna ustanova. Nadzor će se odvijati kopnenim i vodenim dijelovima. Predmet nadzora će biti u prvom redu provedba Zakona o zaštiti prirode i Zakona o slatkovodnom ribarstvu.


Problem Ribočuvarske službe je široko područje djelovanja koje pokriva oko 2.800 ha ribolovnih voda, a koje moraju obilaziti terenskim vozilom. Vozilo koje trenutno koriste je staro gotovo 20 godina. 

- Zajednica se obratila zamolbom Osječko-baranjskoj županiji i Javnoj ustanovi za pomoć u rješavanju navedenog problema. S obzirom da je Javna ustanova iz Projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom NATURA 2000“ dobila novo službeno vozilo, odlučili smo im za njihove potrebe donirati Daciu Duster koja je u vlasništvu Javne ustanove – rekao je Mikulić prilikom primopredaje vozila.

Potpisivanju ugovora i primopredaji nazočio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

- U ime župana Ivana Anušića i u ime Osječko-baranjske županije želim čestitati na ovom partnerskom odnosu. Javna ustanova je imala nešto što može ponuditi zajednici, uputili su zamolbu i suradnja je realizirana. Upravo je ovo primjer kako treba funkcionirati na svim razinama, ključna je suradnja za zajednički cilj – rekao je Ivanović.

Javna ustanova tijekom godine provodi brojne aktivnosti te sudjeluje u provedbi projekata poput projekta Razvojni okviri upravljanja ekološkom mrežom NATURA 2000, projekta prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija Wetladnrestore, projekta Riverside, također prekogranične suradnje ali Hrvatske i Mađarske te brojnim projektima prirodne baštine gdje su partneri Općine i Gradovi s područja županije.

 

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske  županije u skladu s zakonom. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.


31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425
Fax: 00385-31-200-409

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

Žiro račun:2500009-1102169672
OIB: 79276999206

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.