image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

Ispis
E-mail
Turistički aduti projekta Zelene staze Dunava i Drave predstavljeni na 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma


Tijekom dva dana izlaganja na 42. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održao od 20. do 23.veljače 2020. godine u Beogradu, gotovo da nije bilo trenutka kad na štandu projekta Zelene staze Dunava i Drave nije bilo zainteresiranih posjetitelja. O turističkim potencijalima na Zelenim stazama Dunava i Drave i cijele Osječko-baranjske županije raspitivali su posjetitelji, izlagači iz drugih zemalja, poduzetnici, školarci, predstavnici turoperatora i brojni drugi.
„Pitanja su se uglavnom odnosila na gastro, eko i etno ponudu, zatim organiziranim dolascima grupa i individualnih izleta, bilo da se radilo o biciklističkim, pješačkim ili kanuističkim aranžmanima. Tražile su se informacije o zemljopisnom području, specifičnim karakteristikama područja uz Dunav i Dravu.


Uz predstavnicu iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije na sajmu su sudjelovali i predstavnici Općine Erdut koja je nositelj projekta, te predstavnici partnerskih organizacija: Grada Belišća, TZ Grada Belišća, TZ Općine Erdut. Osim navedenih organizacija u projektu sudjeluju i Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije i Kajak kanu klub Aljmaš.

Zelene staze Dunava i Drave nastavljaju svoju međunarodnu promociju već ovog tjedna i to na Travel + Camping međunarodnom turističkom sajmu u Essenu u Njemačkoj, u ožujku izlažu na turističkim sajmovima u Zagrebu i Moskvi, a posljednje ovogodišnje predstavljanje turističkih aduta na rijekama Drava i Dunav,  imat će u Engleskom Rutlandu u kolovozu.

 

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju  Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.  Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi: 
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Izjava o pristupačnosti

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.