image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

Ispis
E-mail
WetlandRestore - Obnova močvarnih područja u srednjem Podunavlju

U petak 25. listopada 2019. g. u prostorijama Kuće u prirodi Zlatna greda održala se uvodna radionica projekta WetlandRestore – Obnova močvarnih područja u srednjem Podunavlju na kojoj su sudjelovali članovi projektnog tima JU za zaštitu prirode OBŽ Gordan Matković ( projek koordinator) i Zdravko Peko (projekt administrator).
Kroz projekt se planira realizirati:

  • Izrada plana revitalizacije za 3 pilot područja na području Srbije (Specijalni rezervat prirode Zastavica, Bara Trskovača i Park prirode Jegrička) i 3 pilot područja u Hrvatskoj (Biljski rit, ritovi Čarne i Zmajevački dunavac).
  • Istraživanje biološke raznolikosti na pilot područjima.
  • Revitalizacija 2 močvarna područja u Srbiji i Hrvatskoj prema izrađenom planu revitalizacije.


Projekt financira Europska unija u okviru INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske – Srbije 2014 – 2020 koji ima za cilj jačanje društvenog, ekonomskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja kroz realizaciju zajedničkih projekata i aktivnosti.


Vrijednost projekta :

981 848,53  €   Total
834 571,23  €   EU sredstva

Željka Vrebac, dipl.ing.

 

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju  Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.  Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi: 
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Izjava o pristupačnosti

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.