image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

Ispis
E-mail
13. Skup stručnih službi 2019. - Virovitičko–podravska županija

Od 23 do 25. listopada 2019. godine u Centru za kulturu u Virovitici održao je se  13. Skup stručnih službi iz svih sektora za zaštitu prirode iz cijele Hrvatske. Organizatori Skupa su Ministarstvo za zaštitu okoliša i energetike (Zavod za zaštitu okoliša i prirode) i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, uz potporu grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.
Skup stručnih službi je kao i svake godine započeo obraćanjem Aljoše Duplića, voditelja Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva zaštite okoliša i energetike i ravnateljice JU Virovitičko – podravske županije Tatjane Arnold Sabo.
Na Skupu su se održala 25 stručna predavanja iz područja zaštite prirode: Zaustavljanje gubitka bioraznolikosti, godišnji programi, Planovi upravljanja strogo zaštićenim vrstama s akcijskim planovima, Šumsko gospodarski planovi- planovi upravljanja ekološkom mrežom, Razni projekti, Ilegalna odlagališta otpada- problemi, Monitoring šišmiša, Invazivne vrste i razne druge teme iz područja zaštite prirode.
Domaćin Skupa imao je priliku sudionicima Skupa predstaviti zaštićena područja kojima upravlja. U suradnji sa Gradskim muzejom Virovitica i Turističkim uredom grada Virovitice organiziran obilazak obnovljenog dvorca Pejačević  i parka u Virovitici i obnovljenog dvorca Janković  u Suhopolju, te obilazak Informativno edukativnog centra-hostela ˝Dravska priča˝ u Noskovcima gdje je i smještena Javna ustanova Virovitičko –   podravske županije.

 

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju  Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.  Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi: 
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Izjava o pristupačnosti

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.