image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

Ispis
E-mail
Dani otvorenih vrata Osječko – baranjske županije - 27. svibnja


Prvi put u 26 godina od svog osnivanja Osječko-baranjska županija danas, 27. svibnja 2019. godine, organizirala je Dan otvorenih vrata Osječko-baranjske županije. Unatoč kiši program je počeo od 10 sati na središnjem osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, i to predstavljanjem rada svih upravnih odjela i javnih ustanova kojima je Osječko-baranjska županija osnivač. Žiteljima Osječko-baranjske županije želimo i na ovakav način prezentirati i približiti što sve Županija radi, za što je zadužena, koje su njene obveze, kojim sredstvima raspolaže, koji su najvažniji projekti, odnosno što smo do sada radili, što radimo i što ćemo raditi u budućnosti.

Javna ustanova za zaštitu prirode Osječko – baranjske županije kojoj je županija osnivač, također je predstavila svoj rad. U suradnji sa Muzejom likovnih umjetnosti s kojim često surađujemo organizirali smo kreativnu radionicu za učenike OŠ ˝Franje Krežme˝ iz Osijeka.  Osim radionice, JU za zaštitu prirode u suradnji sa JUPP Kopački rit raspisala je natječaj ˝Biološka raznolikost Osječko – baranjske županije˝. Na Dan otvorenih vrata županije podijelili smo nagrade dobitnicima.

 

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske  županije u skladu s zakonom. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.


31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425
Fax: 00385-31-200-409

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

Žiro račun:2500009-1102169672
OIB: 79276999206

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.