image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza Erdut



Get the Flash Player to see this player.


Na području Posebnog ornitološkog rezervata Podpanj u nedjelju u jutarnjim satima na još neutvrđen način došlo je do požara pri čemu je opožarena površina rezervata. Kako bi utvrdili razmjer opožarene površine i načinjene štete, stručna voditeljica Ivana Buzuk i viši stručni savjetnik Gordan Matković izvršili su uviđaj na terenu.

 


Povodom prezentacije projekta Zelene staze Dunava i Drave i prikupljanja pozitivnih iskustava o načinu povećanja turističkih kapaciteta projektnog područja uz rijeke Drave i Dunav  stručna voditeljica zajedno sa partnerima projekta sudjelovala je na Sajmu turizma u Beogradu.

 

Javna ustanova za zaštitu prirode iz Međimurske županije Međimurska priroda  organizirala je dvodnevni stručni skup na  temu „Turizam promatranja ptica u kontinentalnoj Hrvatskoj – stanje i mogućnosti razvoja” koji se održao 31. siječnja u Hotelu Park u Čakovcu.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 55

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske  županije u skladu s zakonom. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.


31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425
Fax: 00385-31-200-409

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

Žiro račun:2500009-1102169672
OIB: 79276999206

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.