image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

U suradnji s Prirodoslovnim društvom ˝Drava˝ iz Virovitice , JU za zaštitu prirode OBŽ obavila je monitoring ciljanih vrsta ptica na rijeci Dravi od Gata (Veliškovci- Gat) prema Belišću. Ciljane vrste koje istražujemo su Vodomar – Alcedo atthis, Bregunica - Riparia riparia , Kulik sljepić- Caradius dubiusna.

 

Održan je okrugli stol ravnatelja županijskih javnih ustanova za zaštitu prirode iz čitave Hrvatske, održanog u županijskoj vijećnici u Slavonskom Brodu. Teme su bile projekti i investicije u sektoru zaštite prirode. Na okruglom stolu bio je prisutan pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer  koji je govorio  o nacionalnom projektu razvoja okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000 koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

 


Prvi put u 26 godina od svog osnivanja Osječko-baranjska županija danas, 27. svibnja 2019. godine, organizirala je Dan otvorenih vrata Osječko-baranjske županije. Unatoč kiši program je počeo od 10 sati na središnjem osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, i to predstavljanjem rada svih upravnih odjela i javnih ustanova kojima je Osječko-baranjska županija osnivač. Žiteljima Osječko-baranjske županije želimo i na ovakav način prezentirati i približiti što sve Županija radi, za što je zadužena, koje su njene obveze, kojim sredstvima raspolaže, koji su najvažniji projekti, odnosno što smo do sada radili, što radimo i što ćemo raditi u budućnosti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 50

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske  županije u skladu s zakonom. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.


31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425
Fax: 00385-31-200-409

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

Žiro račun:2500009-1102169672
OIB: 79276999206

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.