image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.


Svake godine na prvi dan proljeća obilježava se Međunarodni dan šuma. Ovogodišnji slogan je  Šume i obrazovanje - naučite voljeti šume. Upravo zbog važnosti obrazovanja na svim razinama i sa svim uzrastima u cilju postizanju održivog gospodarenja šumama i očuvanju bioraznolikosti Stručna voditeljica Ivana Buzuk i Viša stručna suradnica Željka Vrebac održali su predavanje i edukaciju u Dječjem vrtiću Zvončić u Našicama.

 


Na području Posebnog ornitološkog rezervata Podpanj u nedjelju u jutarnjim satima na još neutvrđen način došlo je do požara pri čemu je opožarena površina rezervata. Kako bi utvrdili razmjer opožarene površine i načinjene štete, stručna voditeljica Ivana Buzuk i viši stručni savjetnik Gordan Matković izvršili su uviđaj na terenu.

 


Povodom prezentacije projekta Zelene staze Dunava i Drave i prikupljanja pozitivnih iskustava o načinu povećanja turističkih kapaciteta projektnog područja uz rijeke Drave i Dunav  stručna voditeljica zajedno sa partnerima projekta sudjelovala je na Sajmu turizma u Beogradu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 54

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske  županije u skladu s zakonom. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.


31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425
Fax: 00385-31-200-409

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

Žiro račun:2500009-1102169672
OIB: 79276999206

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.