image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

Održan je okrugli stol ravnatelja županijskih javnih ustanova za zaštitu prirode iz čitave Hrvatske, održanog u županijskoj vijećnici u Slavonskom Brodu. Teme su bile projekti i investicije u sektoru zaštite prirode. Na okruglom stolu bio je prisutan pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer  koji je govorio  o nacionalnom projektu razvoja okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000 koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

 


Prvi put u 26 godina od svog osnivanja Osječko-baranjska županija danas, 27. svibnja 2019. godine, organizirala je Dan otvorenih vrata Osječko-baranjske županije. Unatoč kiši program je počeo od 10 sati na središnjem osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, i to predstavljanjem rada svih upravnih odjela i javnih ustanova kojima je Osječko-baranjska županija osnivač. Žiteljima Osječko-baranjske županije želimo i na ovakav način prezentirati i približiti što sve Županija radi, za što je zadužena, koje su njene obveze, kojim sredstvima raspolaže, koji su najvažniji projekti, odnosno što smo do sada radili, što radimo i što ćemo raditi u budućnosti.

 

„ Naša bioraznolikost, naša hrana, naše zdravlje“

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti (International day for biological diversity) s ciljem da se poveća razumijevanje i svijest o biološkoj raznolikosti. Na taj dan 1993. godine održana je Konferencija Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Rio de Janeirou na kojoj je usvojena Konvencija o biološkoj raznolikosti (Convention on Biological Diversity – CBD).  Hrvatska se kao potpisnica Konvencije pridružila svijetu u nastojanjima očuvanja biološke raznolikosti i promicanja zaštite prirode. Hrvatski sabor je 2003. godine donošenjem Zakona o zaštiti prirode odredio da se 22. svibnja na Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 57

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju  Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.  Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi: 
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Izjava o pristupačnosti

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.