image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Obnova močvarnih područja u srednjem Podunavlju

Festival "HeadOnEast" koji je trebao biti održan 22./23. listopada 2021. ponovo se odgađa zbog loših vremenskih uvjeta. U Galeriji Kazamat u Osijeku  22. listopada trebala je  biti postavljena foto izložba ˝Živjeti s Dravom˝ odnosno prezentacija radova s foto natječaja koji je bio raspisan povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave.
 
Izložbu smo premjestili na Eko Vodenicu ( Solarski trg 1, Osijek),a otvorenje će biti u subotu 23.listopada 2021. od 10:00 do 17:00 sati.
Pozivamo vas da posjetite Vodenicu i glasate za najbolju fotografiju. Tri fotografije koje budu imale najveći broj glasova osvajaju nagrade.

 

Glineni šišmiši & Strašni podrum
 
Muzej likovnih umjetnosti, Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ i Udruga studenata biologije ZOA , uložili su mnogo truda  da uz provedbu epidemioloških mjera obilježe ovu tradicionalnu noć posvećenu našim najdražim noćnim letačima.
Radionicu ˝Glineni šišmiši˝ koju su predvodili kustosi pedagozi iz Muzeja likovnih umjetnosti i edukacija o šišmišima u ˝strašnom podrumu˝ gdje su djelatnici JU za zaštitu prirode OBŽ i studenti biologije otkrili tajne podruma gdje žive šišmiši. Sudionici radionice mogli su vidjeti razne konzervirane životinje poput šišmiša, guštera, zmija, razne kosture ptica i drugih životinja.

 

Međunarodni dan rijeke Drave obilježavamo s ciljem promicanja jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi. Na taj se način podiže svijest o potrebi bolje zaštite i osiguravanja održivog razvoja Europske Amazone. Program obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave održat će se u petak, 24. rujna 2021. s početkom u 16:00 sati u Osijeku na lijevoj obali rijeke Drave (amfiteatar kod Barutane i parking auto -kampa).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raznovrsnim i atraktivnim programom te s ciljem promicanja posljednje prirodne rijeke u Europi u  Osijeku je u petak, 24. rujna obilježen Međunarodni dan rijeke Drave. Organizatori manifestacije su JU Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Turistička zajednica OBŽ, Turistička zajednica Grada Osijeka, Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, JU Županijska razvojna agencija OBŽ, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek.

 

UNESCO je 15.9. proglasio višedržavni rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav koji postaje prvi na svijetu rezervat biosfere kojim zajednički upravlja pet zemalja, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Srbija. Riječ je o jedinstvenom krajoliku koji se proteže na 930.000 ha površine i na kojem živi više od 900.000 ljudi, te zelenom pojasu dugom 700 kilometara koji čine rijeke Mura, Drava i Dunav koje teku kroz pet zemalja.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 45

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju  Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.  Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi: 
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Izjava o pristupačnosti

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.