image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.


Budući da ptice migriraju tijekom različitih godišnjih doba tijekom cijele godine Svjetski dan ptica selica obilježava se svake druge subote u svibnju i listopadu.
Povodom tog dana Javna ustanova agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije u suradnji sa Javnom ustanovom Parka prirode Kopački rit i Hrvatskim društvom za zaštitu ptica i prirode (HDZPP) obilježila je Svjetski dan ptica selica u Parku prirode Kopački rit.  

 

Dana 09.listopada 2018.g. (ponedjeljak) u Mohaču (HU) održana je svečanost potpisivanja Memoranduma o suradnji upravljača UNESCO Rezervata Biosfere Mura-Drava-Dunav. Cilj potpisanog memoranduma je uspostava suradnje i zajedničkog nastupanja (sudjelovanja) u projektima, istraživanjima i sl., između republike Hrvatske i Madžarske.

 

U Hrvatskom domu Vukovar održana je svečanost otvorenja 17. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Ružičkini dani pod nazivom “Danas znanost – sutra industrija”. Organizaciju stručnog skupa potpisuju Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Europska udruga za higijensko inženjerstvo i dizajn.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 50

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske  županije u skladu s zakonom. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.


31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425
Fax: 00385-31-200-409

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

Žiro račun:2500009-1102169672
OIB: 79276999206

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.