image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.


Na prilazu Prijemnog centra Parka prirode Kopački rit u Kopačevu u petak 09. studenog bila je velika akcija čišćenja otpada i smeća koje pojedinci nesvjesno ostavljaju. Cilj akcije je proširiti svijest javnosti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša i prirode.
Akciji su prisustvovali osim djelatnika JU Kopački rit i župan Osječko - baranjske županije Ivan Anušić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić sa suradnicima iz ministarstva, Zoran Đuroković - Generalni direktor Hrvatskih voda, Željko Kovačević (HR Vode) ,načelnik općine Bilje Željko Cickaj, braniteljske udruge, lovci, ribolovna društva, suradnici iz NP Kornati koji su gosti Kopačkog rita, djelatnici naše Javne ustanove i učenici OŠ Bilje.

 


U organizaciji Hrvatske agencije za okoliš i prirodu (HAOP) od 24. do 26. listopada 2018. održan je 12. Skup stručnih službi u Nacionalnom parku Brijuni.
 U trodnevnom programu raspravljalo se o raznim temama, i problematikama s kojima se susreću stručne službe, od kojih ističemo: Smjernice za izradu godišnjih programa, Status provedbe OPKK projekata i uključivanje djelatnika JU u njihovu provedbu, globalni trendovi u objavi podataka o bioraznolikosti, strane i invazivne vrste u RH i razne druge zanimljive teme iz zaštite prirode. Osim predavanja sudionici skupa su imali priliku i za terenski obilazak Brijuna uz vodiče iz NP Brijuni.

 
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 50

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske  županije u skladu s zakonom. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.


31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425
Fax: 00385-31-200-409

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

Žiro račun:2500009-1102169672
OIB: 79276999206

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.