image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Obnova močvarnih područja u srednjem Podunavlju


U petak 10. prosinca 2021. godine u Eko centru Zlatna Greda održala se Završna konferencija i Otvoreni forum projekta Wetland Restore – Obnova vlažnih staništa u srednjem Podunavlju gdje su predstavljene sve projektne aktivnosti koje su realizirane i postignuti rezultati.
Projekt se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014-2020.

 

Povodom projekta Zelene staze Dunava i Drave bio je raspisan  foto natječaj sa zadatkom fotografiranja ptica oko Dunava i Drave na području općine Belišće i Erdut. Motivi na fotografijama su sve ptice koje se nalaze na području uz Dravu i Dunav u navedenim općinama. Dvije najbolje fotografije nagrađene su sa 2 puna pansiona za 4 osobe u Erdutu i Belišću s uključenim prijevozom i lokalnim vodičem.
Jedna od nagrađenih bila je i fotografija ekonomistice Katarine Arlavi iz Osijeka kojoj je hobi fotografiranje. Katarina je na foto natječaju Zelene staze Dunava i Drave osvojila prvo mjesto a okušala je sreću i na foto natječaju ˝Živjeti s Dravom˝ gdje nije ušla među prvih troje ali fotografija krasi novogodišnji kalendar JU za zaštitu prirode OBŽ.
 

 


Druga dionička radionica za izradu Plana upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava i pridruženim zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže (Grupa 1) (šifra: PU 007)

 

 

Jučer je na 41. sjednici Generalne konferencije UNESCO-a donesena odluka o proglašenju 6. listopada Međunarodnim danom georaznolikosti.
Zahvaljujem se svima, a posebno kolegama iz Hrvatske koji su dali svoj doprinos za proglašenje ovog važnog dana.
 
Više o Međunarodnom danu georaznolikosti možete pročitati na https://www.geodiversityday.org/
 
Nadam se da će se obilježavanjem ovog dana promijeniti svijest o važnosti zaštite i očuvanja georaznolikosti i geobaštine i njihovoj ulozi u očuvanju cjelokupne prirode.

 


25. listopada 2021. na Vodenici su se sastali članovi ˝Biračkog odbora˝ u sastavu: Ivana Buzuk, Tomislav Mandir, Željka Vrebac, Boba i David Davidović koji su prebrojali sve glasove.

Ukupno je izašlo 125 posjetitelja na izložbu koji su glasali za svoje favorite.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 45

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju  Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.  Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi: 
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Izjava o pristupačnosti

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.