image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

Kategorija zaštite: Posebni rezervat (ornitološki)
Godina zaštite: 18.12. 1997.g.

Posebni rezervat je područje kopna i/ili mora od osobitog značenja zbog jedinstvenih, rijetkih ili reprezentativnih prirodnih vrijednosti, ili je ugroženo stanište ili stanište ugrožene divlje vrste, a prvenstveno je namijenjen očuvanju tih vrijednosti (članak 114. Zakon o zaštiti prirode NN 15/18).

 


Na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti održana je specijalizirana radionica  na temu “Zaštite prirode u poljoprivedi” koja je namijenjena pčelarima i ekološkim proizvođačima hrane. Glavni organizatori radionice  su Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije zajedno sa Upravnim odjelom za poljoprivredu.  Ispred domaćina pozdravne riječi uputio je dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka prof.dr.sc. Krunoslav Zmajić a ispred organizatora pozdravili su goste ravnatelj J.U. Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije Davor Mikulić i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling, te ispred Županijskog pčelarskog saveza Slavko Stojanović .
 

 


U srijedu 21. studenog 2018 godine s početkom u 10: 00 sati  u Velikoj dvorani ˝Aula magna˝ održati će se radionica za poljoprivrednike  na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku ( Vladimira Preloga 1, Osijek) na temu ˝Zaštita prirode u poljoprivredi˝.

Prvi dio radionice namijenjen je za pčelare:

Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije sudjelovati će na projektu Interreg Hrvatska – Srbija kojemu je cilj  istraživanje i zaštita ptica pčelarica Merops apiaster na prekograničnom području rijeka Drave i Dunava. Pčelarice su višestruko zaštićena vrsta. Prema hrvatskom zakonodavstvu uvrštene su u kategoriju strogo zaštićenih vrsta a isto tako zaštićene su i Konvencijom o zaštiti europskih divljih vrsta i prirodnih staništa (Bernska konvencija) te EU Direktivom o očuvanju divljih ptica.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 50

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske  županije u skladu s zakonom. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.


31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425
Fax: 00385-31-200-409

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

Žiro račun:2500009-1102169672
OIB: 79276999206

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.