image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

U Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku obilježila se Noć šišmiša na temu: ˝Tehnologije u biologiji šišmiša˝.
Ovim putem želimo se zahvaliti našim suradnicima i domaćinu Muzeju likovnih umjetnosti iz Osijeka, Katarini Ivanišin Karudm iz Tehničkog muzeja Nikole Tesle iz Zagreba koja je održala radionicu i predstavila projekt Tehnologije u biologiji šišmiša , Udruzi Biti Bolji koja je organizirala učenike OŠ ˝Tin Ujević˝ iz Osijeka, SOS dječjem selu Ladimirevci što su sudjelovali na radionici ,Udruzi studenata biologije ZOA koji su imali prezentaciju šišmiša, zmija, guštera, žaba i dr. životinja koje su zanimljive djeci, zahvaljujemo se Trgovačkoj i komercijalnoj školi ˝Davor Milas˝ iz Osijeka koji su nas iznenadili sa finim i ukusnim čokoladnim mafinama, isto tako veliko hvala dragim nutricionisticama Anji Bašnec i Ivani Sović (Nutrika Osijek) na predivnim slatko slanim delicijama i prekrasno dekoriranom stolu, a posebno veliko hvala našim dragim dečkima Marku Babiću i njegovom pomagaču Ivanu Međugorcu koji su veliki trud uložili u izradu tajnovite špilje od papira koja je oduševila sve posjetitelje.
 
Posebno hvala svim građanima koji su doveli svoje mališane.
Bilo je predivno !
 
Vidimo se iduće godine!
 
#zastitaprirodeobz #nocsismisa
 
Link za fotografije:
https://www.facebook.com/zastitaprirodeobz/photos/pcb.645730342584051/645729425917476/?type=3&theater

 

Međunarodni dan rijeke Drave obilježavamo s ciljem promicanja jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi. Na taj se način podiže svijest o potrebi bolje zaštite i osiguravanja održivog razvoja Europske Amazone. Program obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave održat će se u petak, 20. rujna 2019. s početkom u 10 sati na Vodenici (Solarski trg 1, Osijek), te s početkom u 10.30 sati na Riječnoj školi Sarvaš (Aljmaški rit).

 

 

U današnje vrijeme znanstvenici i stručnjaci istražuju prirodu različitim naprednim tehnologijama pomoću kojih nam otkrivaju i približavaju dosad nepoznato, kao što su informacije o Marsu ili o morskim dubinama. Ipak, jeste li se nekada zapitali kako su nastala pojedina tehnološka rješenja koja se primjenjuju kod zrakoplova ili podmornica ? Ako želite saznati možete nam se pridružiti na prezentaciji i radionici povodom Noći šišmiša  koju organizira Muzej likovnih umjetnosti iz Osijeka, Tehnički muzej Nikole Tesle iz Zagreba i JU za zaštitu prirode OBŽ na temu: Tehnologije u biologiji šišmiša˝ . Cilj obilježavanja Noći šišmiša je približiti svijet šišmiša i tehnologija koje se koriste za njihovo istraživanje. Možda ćete se iznenaditi kad saznate kojim su znanstvenicima i zašto šišmiši bili inspiracija i koja su otkrića u svijetu tehnologije nastala zahvaljujući šišmišima. U organizaciji i edukaciji djece o šišmišima pridružiti će nam se Udruga studenata biologije ZOA i Udruga Biti bolji iz Osijeka.

Noć šišmiša obilježavati će se u petak 13.09. 2019 u Muzej likovnih umjetnosti Osijek ( Europska avenija 9, Osijek) s početkom u 18:00 sati a prezentaciju i radionicu će voditi muzejska pedagoginja  Katarina Ivanišin Kardum – Tehnički muzej Nikole Tesle iz Zagreba. Ostale tajne špilje koju je umjetnički pripremio prof. Marko Babić  saznati ćete na petak 13.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 57

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju  Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.  Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi: 
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Izjava o pristupačnosti

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.