image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Obnova močvarnih područja u srednjem Podunavlju


Biljsko groblje, Bistrinci i Petrijevci (PU 077)

 
U petak, 28. siječnja u Bistrincima održana je prva dionička radionica za izradu Plana upravljanja ekološkom mrežom Biljsko groblje, Bistrinci i Petrijevci (PU 077). Na radionici s dionicima se raspravljalo o vrijednostima i snagama područja, pritiscima i prijetnjama te su se revidirali opći ciljevi i vizija područja.

 

U petak, 21. siječnja u interpretacijskom centru Terra Panonica u Pleternici održana je prva dionička radionica za izradu Plana upravljanja ekološkom mrežom Lonđa, Glogovica, Breznica. Pri izradi ovog plana sudjeluju Javne ustanove iz tri županije: Osječko - baranjske, Požeško - slavonske i Brodsko - posavske. Na radionici s dionicima se raspravljalo o vrijednostima i snagama područja, pritiscima i prijetnjama te su se revidirali opći ciljevi i vizija područja.

 

Stručna služba Javne ustanove za zaštitu prirode Osječko – baranjske županije provela je monitoring vidre na području ekološke mreže (HR2001328) Lonđa, Glogovica, Breznica kojom upravlja Javna ustanova.

 
 

14. prosinca u Velikoj vijećnici Osječko – baranjske županije s početkom u 10:00 sati uručeni su novogodišnji kalendari ˝Živjeti s Dravom˝ za nadolazeću 2022 godinu.

Hvala svim autorima fotografija koji su se prijavili na foto natječaj jer bez njih ne bi ni imali ovakav prekrasan kalendar. Hvala eko udruzi Vodenica koji su nam pomogli oko organizacije izložbe.

Fotkajte i dalje jer ćemo imati još zanimljivih foto natječaja.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 45

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju  Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.  Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi: 
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Izjava o pristupačnosti

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.