image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

Povodom Svjetskog dana voda, u organizaciji Osječko-baranjske županije - Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, JU za zaštitu prirode OBŽ i JUPP Kopački rit, nagradili smo sudionike natječaja ˝Živjeti s Dravom˝ - učenike osnovnih i srednjih škola s područja Osijeka i Donjeg Miholjca čije su fotografije izložene u paviljonu Prijemnog centra u Kopačkom ritu.

 


Svake godine na prvi dan proljeća obilježava se Međunarodni dan šuma. Ovogodišnji slogan je  Šume i obrazovanje - naučite voljeti šume. Upravo zbog važnosti obrazovanja na svim razinama i sa svim uzrastima u cilju postizanju održivog gospodarenja šumama i očuvanju bioraznolikosti Stručna voditeljica Ivana Buzuk i Viša stručna suradnica Željka Vrebac održali su predavanje i edukaciju u Dječjem vrtiću Zvončić u Našicama.

 


Na području Posebnog ornitološkog rezervata Podpanj u nedjelju u jutarnjim satima na još neutvrđen način došlo je do požara pri čemu je opožarena površina rezervata. Kako bi utvrdili razmjer opožarene površine i načinjene štete, stručna voditeljica Ivana Buzuk i viši stručni savjetnik Gordan Matković izvršili su uviđaj na terenu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 50

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske  županije u skladu s zakonom. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.


31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425
Fax: 00385-31-200-409

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

Žiro račun:2500009-1102169672
OIB: 79276999206

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.