image image image
Erdut
Đakovo
Dalj

Poučna staza Značajnog krajobraza ErdutGet the Flash Player to see this player.

Zbog pandemije virusom COVID -19 mnoge aktivnosti koje je planirala J.U. za zaštitu prirode OBŽ  su otkazane. Među tim aktivnostima su obilježavanje Međunarodnog dana šuma i Međunarodnog dana voda, gdje je  planirano zajedno s Muzejom likovnih umjetnosti iz Osijeka organizirati radionicu za učenike četvrtih razreda OŠ ˝Frana Krste Frankopana ˝iz Osijeka, a povodom Međunarodnog dana voda planirano je  razveseliti autore fotografija ˝Živjeti s Dravom˝ izložbom  istih u Kopačkom ritu za posjetitelje i vožnjom brodom uz edukaciju i druženje. Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ je otkazala sve aktivnosti koje uključuju socijalne kontakte, ali nije isključila monitoringe staništa na području Osječko – baranjske županije među kojima su monitorinzi bijelih roda na području županije koje su djelatnici Javne ustanove za zaštitu prirode OBŽ odradili sukladno mjerama propisanih od Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije.

 


Tijekom dva dana izlaganja na 42. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održao od 20. do 23.veljače 2020. godine u Beogradu, gotovo da nije bilo trenutka kad na štandu projekta Zelene staze Dunava i Drave nije bilo zainteresiranih posjetitelja. O turističkim potencijalima na Zelenim stazama Dunava i Drave i cijele Osječko-baranjske županije raspitivali su posjetitelji, izlagači iz drugih zemalja, poduzetnici, školarci, predstavnici turoperatora i brojni drugi.
„Pitanja su se uglavnom odnosila na gastro, eko i etno ponudu, zatim organiziranim dolascima grupa i individualnih izleta, bilo da se radilo o biciklističkim, pješačkim ili kanuističkim aranžmanima. Tražile su se informacije o zemljopisnom području, specifičnim karakteristikama područja uz Dunav i Dravu.

 

U petak 25. listopada 2019. g. u prostorijama Kuće u prirodi Zlatna greda održala se uvodna radionica projekta WetlandRestore – Obnova močvarnih područja u srednjem Podunavlju na kojoj su sudjelovali članovi projektnog tima JU za zaštitu prirode OBŽ Gordan Matković ( projek koordinator) i Zdravko Peko (projekt administrator).
Kroz projekt se planira realizirati:

  • Izrada plana revitalizacije za 3 pilot područja na području Srbije (Specijalni rezervat prirode Zastavica, Bara Trskovača i Park prirode Jegrička) i 3 pilot područja u Hrvatskoj (Biljski rit, ritovi Čarne i Zmajevački dunavac).
  • Istraživanje biološke raznolikosti na pilot područjima.
  • Revitalizacija 2 močvarna područja u Srbiji i Hrvatskoj prema izrađenom planu revitalizacije.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 57

     Godišnjak Javne ustanove

Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja

Živi Dunav

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju  Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.  Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi: 
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Izjava o pristupačnosti

Jeste li znali

 

twitterDa se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

twitterDa su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.
 

Obavijest

 

twitterTemeljem članka 13. stavka 9. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11.) obavještavamo da ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, niti s njime povezane osobe, sukladno članku 13. stavku 1. i 4.  Zakona o javnoj nabavi, ne obavljaju upravljačku djelatnost niti su vlasnici poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluju u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 0,5%. Slijedom navedenog, nema gospodarskih subjekata s kojima Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi.